Riksdagskandidat bjöds på resa av tobaksbolag

Réka Tolnai, riksdagskandidat för Centerpartiet och ordförande i CUF, reste i juli på en studieresa betald av tobaksbolaget Philip Morris till företagets forskningscenter i Schweiz.


Réka Tolnai ser inga problem med resan, utan säger till Aftonbladet  att hon ofta gör verksamhetsbesök och försöker prioritera branscher eller företag som på ett eller annat sätt är verksamma inom frågorna Centerpartiets ungdomsförbund, CUF, driver.

Phillip Morris bjöd in företrädare för de borgerliga ungdomsförbunden till Schweiz och stod enligt Aftonbladet för resekostnader, inklusive hotellövernattning och middag. Endast Réka Tolnai och en representant för Fria Moderata studentförbundet tackade ja.

Réka Tolnai uppger för Aftonbladet att Centerpartiets ungdomsförbund inte har någon policy kring att ta emot gåvor och tjänster från lobbyister ”eftersom vi inte är folkvalda”. Hon står på nionde plats på Centerpartiets riksdagslista för Stockholm stad.

Annonser