Luxemburg har inga planer att följa Tyskland

LUXEMBURG Regeringen har inga planer på att genomföra ytterligare liberaliseringar som i Tyskland. Det beskedet gav justitieminister Elisabeth Margue på en fråga i Luxemburgs parlament.

Det var ledamoten Carole Hartmann från Demokratesch Partei som ställt en fråga till justitieminister Elisabeth Margue som representerar Chrëschtlech Sozial Vollekspartei om cannabislagstiftningen i Luxemburg, mot bakgrund av förändringarna i Tyskland.

I Luxemburg är det tillåtet att använda cannabis i det egna hemmet och man får också ha upp till fyra plantor cannabis där.  Justitieminister Margue svarade att en reform av den luxemburgska lagstiftningen inte är aktuell. I debatten framkom det att Luxemburg inte planerar att tillåta konsumtion av cannabis på offentliga platser eller odling genom cannabisklubbar.

Enligt svaret tänker regeringen följa effekterna av den tyska lagstiftningen noggrant, inklusive en första oberoende utvärdering av dess sociala effekter efter 18 månader och en mer detaljerad utvärdering av skyddet förr barn och unga, folkhälsa och cannabisrelaterad brottslighet inom fyra år

Annonser