EU-VALET

EU-VALET

eu-valet

Mer på temat EU-VALET

Var står Junilistan i drogpolitiken?

Nyheter |

STOCKHOLM/PITEÅ EU-valets överraskning Junilistan fick tre mandat i det nya EU-parlamentet. Men var står det EU-kritiska partiet i alkohol- och drogfrågor? “Vi är tvärpolitiska, men visst är alkoholkvoterna alltför generösa“, säger nyinvalda parlamentarikern Hélène Goudin till Drugnews.

–Knark får inte bli ett fredagsnöje!

Nyheter |

STOCKHOLM/BRYSSEL –Jag vill inte att narkotika ska bli ett fredagsnöje som alkohol. Det räcker med de problem vi har med alkoholen. Det säger Charlotte Cederschiöld, moderat EU-parlamentariker och vice ordförande parlamentet, som åter kandiderar i valet på söndag.

– Stoppa knarkbrott med federal EU-polis

Nyheter |

MALMÖ – Knarklangare och terrorister måste kunna jagas över gränserna, gärna med hjälp av en slags europeisk FBI-polis. Det anser folkpartisten Olle Schmidt som deltar i EU-valkampanjen och gärna vill fortsätta som parlamentariker i Bryssel.

– Alkoholpolitik svårt försvara i EU!

Nyheter |

HÄRNÖSAND “Det är löjeväckande i EU när man lägger ut pengar på folkhälsa samtidigt som man släpper spriten helt lös“, säger Eva Goës, en av miljöpartiets veteraner som nu kandiderar till EU-parlamentet, till Drugnews. Hon vill återföra alkoholpolitik till ett nationellt plan och utmana EU i EG-domstolen.

”Utvidgat EU bra mot ligor och droger”

Nyheter |

STOCKHOLM EU-utvidgningen kan på längre sikt underlätta bekämpande av organiserad brottslighet, drogmissbruk och att se alkohol som ett folkhälsohot. Det säger Lena Ek, centerns toppkandidat i EU-valet, i en Drugnews-intervju.

– Ett nerknarkat Europa går under!

Nyheter |

STOCKHOLM/BRYSSEL “Ett nerknarkat Europa med växande sexslaveri går om inget görs sin egen undergång till mötes!“, sade kristdemokraten Lennart Sacrédeus nyligen på aktionsmötet Stoppaknarket.nu vid Sergels torg. Han kandiderar nu för en ny period i EU-parlamentet och uppmanar till kamp mot drogliberaler och höjda minimiskatter för alkohol.

Efterlyser tydligare alkoholpolitik i EU

Nyheter |

STRASBOURG Det behövs en tydligare alkoholpolitik inom unionen anser Minerva Mallior, grekisk EU-parlamentariker. “Heroin dödar många människor, men om vi jämför antal, så dödar alkohol fler”, säger hon.

– Förbjud alkoholreklam i EU!

Nyheter |

Behandla alkohol främst ur folkhälsosynpunkt och förbjud helt reklam för drycken inom EU. Det anser Jan Andersson, gruppledare för svenska socialdemokraterna i EU-parlamentet, i en Drugnews-intervju. Han vill söka allianser för en restriktiv drogpolitik

”Lättare föra restriktiv linje utanför EU”

Nyheter |

UMEÅ I juni går Europeiska Unionen – utökad med nya tio länder från maj – till val och väljer nytt EU-parlament. “Det hade varit mycket lättare att föra en restriktiv alkoholpolitik utanför EU“, säger Jonas Sjöstedt, EU-parlamentariker (v) i en intervju med Drugnews.