Om oss

Välkommen till Drugnews

– NYHETSBYRÅN SOM TAR TEMPEN PÅ DROGKAMPEN


En folkrörelsebaserad nyhetstjänst
i Stockholm som startade 1999 för att självständigt, snabbt och initierat presentera nyheter om alkohol, narkotika, tobak, dopingmedel och spelberoende (ANDTS), och ibland om livet mer i allmänhet. Vi vilar på en drogrestriktiv och demokratisk grund. Det journalistiska oberoendet markeras av att Drugnews har egen ansvarig utgivare och redaktionen har brett kontaktnät av frilansare och krönikörer.

Drugnews ägs sedan 2022 formellt av den ideella Föreningen Drugnews, vars enda syfte är att säkra utgivningen av nyhetsbyrån långsiktigt på det sätt den fungerat i över två decennier. Föreningen samarbetar med flera organisationer som har en restriktiv grundsyn på alkohol- och narkotikaområdet.

Nyhetsbyrån har gjort flera avslöjanden, och citeras återkommande i andra medier. Under åren har artikelarkivet växt till över 11 400 artiklar – nyheter mest från Sverige, men även Norden, EU och världen. Där finns även kultur- och forskningsartiklar, längre reportage, analyser och krönikor. Allt fritt tillgängligt att läsa!
Dessutom finns en smart sökfunktion till hela artikelarkivet.

Följ Drugnews på sociala medier
Ni kan följa nyhetsbyrån även via plattformen X (fd Twitter) och Facebook eller RSS-länk.
Senaste artiklar, tips och snabba händelseförlopp kan följas där.

Samarbetsavtal
Bli gärna samarbetspartner till Drugnews och få på så vis möjlighet att använda våra upphovsrättsskyddade nyheter och växande textarkiv i egen press, på hemsidor och andra sammanhang. Samtidigt stöttar ni ekonomiskt vår fortsatta verksamhet. Kontakta redaktionen för mer information.

 

Sven Liljesson, chefredaktör
(sven@drugnews.nu)