Om oss

Välkommen till Drugnews
– nyhetsbyrån som tar tempen på drogkampen

En folkrörelsebaserad nyhetstjänst i Stockholm som drivs i samarbete med frilansare, Riksförbundet Narkotikafritt Samhälle, Blå Bandet och flera samarbetspartners. Drugnews startade 1999 för att självständigt, snabbt och initierat presentera nyheter om alkohol, narkotika, tobak och dopingmedel, och även om livet mer i allmänhet.

Vi vilar på en drogrestriktiv och demokratisk grund. Det journalistiska oberoendet markeras av att Drugnews har egen ansvarig utgivare. Vi har inte presstöd eller andra statliga bidrag, utan måste lita till egna krafter, samarbetspartners och annonsintäkter.

Nyhetsbyrån har gjort flera avslöjanden, och citeras återkommande i andra medier. Under åren har artikelarkivet växt till över 10 600 artiklar – nyheter mest från Sverige, men även Norden, EU och världen. Där finns även kultur- och forskningsartiklar, längre reportage, analyser och krönikor. Allt fritt tillgängligt att läsa!
Dessutom finns en smart sökfunktion till hela artikelarkivet.

Följ Drugnews via sociala medier
Ni kan följa nyhetsbyrån även via Twitter och Facebook eller RSS-länk.
Senaste artiklar, tips och snabba händelseförlopp kan följas där.

Samarbetsavtal
Bli gärna samarbetspartner till Drugnews och få på så vis möjlighet att använda våra upphovsrättsskyddade nyheter och växande textarkiv i egen press, på hemsidor och andra sammanhang. Och samtidigt stöttar ni ekonomiskt vår fortsatta verksamhet. Kontakta redaktionen för mer information.

 


God grävande journalistik kostar – stöd oss!

 

Sven Liljesson, chefredaktör
(sven@drugnews.nu)