Småbarn fann cannabis på skolgård

Småbarn i sex-sjuåldern hittade i onsdags plastpåsar med cannabis på en skolgård i Malmö. Ett av förskolebarnen som ätit av fyndet fick föras till sjukhus för kontroll.


Föräldern Benedicte Pugerud Ekrem kom på eftermiddagen till Monbijouskolans fritidshems tillfälliga lokaler på Celsiusgatan för att hämta sin bonusdotter och fick se en barnens farliga lek med något som hon uppfattade som marijuana och hasch.
– De säger till mig, ”titta Benedicte, vi har hittat några konstiga örter och lite konstig choklad här. Som vi har lekt restaurang med'”, berättar hon för P4 Malmöhus.

Hon slog larm om vad som hänt. Hennes bonusdotter hade ätit lite av ”chokladen”, ogillat smaken, blivit lite flamsig, men behövde inte undersökas. Minst tre av barnen hade ätit av drogerna. Ett fick föras till sjukhus för kontroll och hade spår av narkotika i kroppen. Men barnen uppges efter omständigheterna må bra.

Händelsen har polisanmälts och insamlade drogerna ska analyseras. Skolförvaltningen och socialtjänsten ska se hur tillsynen kan förbättras av skolgården.
– Jag hoppas att de tar detta på allvar och gör stora förändringar i den yttre säkerheten av skolgården. I skolan ska barn kunna vara trygga och drogfria, säger Benedicte Pugerud Ekrem till Aftonbladet.

Rektorn beskriver det inträffade som ”ett skräckscenario”.
– Vi har redan en rutin där vi varje morgon synar skolgården på om det finns glassplitter, skräp eller annat som inte ska finnas på en skolgård. Nu ska jag kartlägga om vi brustit och se över om våra rutiner behöver stärkas eller förändras, säger rektor Sussi Sundblad till tidningen.

Annonser