Barnet fick i sig kokain – pappan döms

En pappa i Eskilstuna sökte akut vård för sin tvåårige son i höstas. Det visade sig att båda hade kokain i kroppen – nu döms pappan för vållande till kroppsskada.


Mannen kom till Mälarsjukhuset i Eskilstuna med barnet som betedde sig onormalt och han misstänkte sonen fått i sig läkemedlet Sobril. Men en test visade att tvååringen hade kokain i kroppen, även pappan testades positivt för drogen.

Ett plastkort hittades vid en husrannsakan senare som kan ha använts för att inta kokain, skriver Eskilstuna-Kuriren.

 Barnet tycks ha klarat sig utan bestående men. Det är inte klart hur barnet fick i sig narkotikan, men enligt tingsrätten så har fadern förvarat den tillgängligt för barnet.

Mannen nekar till brott och har uppgivet som möjlig förklaring att hans inneboende kan ha förvarat kokain i bostaden och blandats med livsmedel.

Det bedömer dock Eskilstuna tingsrätt som högst otroligt och dömer 29-åringen för vållande till kroppsskada på sin son och även ringa narkotikabrott för eget bruk. Straffet blir tjugo dags böter, totalt 23 200 kronor, rapporterar SVT Sörmland och Eskilstuna-Kuriren.

Nyligen dömdes en man i Uddevalla till fängelse för grovt vållande till sin treåriga dotter död som fått i sig en stark nätdrog.

Annonser