Rekordstor knarkrazzia i Christiania

KÖPENHAMN Under en stor polisrazzia i torsdags morse mot langare av hasch på Pusher Street i Christiania har hittills cirka 80 personer gripits. Mängden beslagen narkotika är ännu oklar, men polisen på en adress hittades 150 kilo cannabis.

Köpenhamnspolisen genomförde med början på torsdag morgon den största operationen mot organiserad cannabishandel på Pusher Street i Christiania hittills.

Förutom stora haschbeslag har cirka 80 personer gripits och polisen har beslagtagit stora summor kontanter och andra tillgångar.
 Razzian är en del av en större samordnad insats mot den omfattande cannabishandeln i huvudstaden, som polisen startade 2012. Hittills innan dagens razzia har man beslagtagit mer än 1,5 ton cannabis och kontanter och andra tillgångar värda mer än 90 miljoner danska kronor.

I den samordnade polisinsatsen har fler än 150 adresser i Skälland besöks, de letade i huvudsak efter droger, ”bokföringsböcker”, kontanter och andra tillgångar.
 I en pressrelease meddelar polisen att de under de senaste veckorna har genomfört razzior mot flera andra områden i Köpenhamn för att stävja öppen handeln med främst cannabis. Den massiva insatsen är till för att pressa och göra handeln olönsam.

– Vi menar att det måste vara oattraktiva för brottslingar att handla med cannabis och därigenom sprida osäkerhet i samhället. Med denna insats vill vi visa att vi påbörjat ett långsiktigt arbete mot såväl köpare, säljare och leverantörer av droger, säger Jørgen Skov, polisinspektör och chef för narkotikapolisen vid Köpenhamnspolisen, till Berlingske.

– Dagens razzia är den största vi hittills genomfört och den kommer att följas upp av fortsatta tillslag riktade mot nyckelpersoner och anhängare av den organiserade gäng som organiserar cannabishandeln, fortsätter han.

Torsdagens aktion har föregåtts av omfattande spaningsarbete i samarbete med olika specialenheter inom Köpenhamnspolisen och åklagarmyndigheten.
Fler razzior har också gjorts nyligen i Christiania. De många gripandena av misstänkta innebär att åklagare och domstolar måste arbeta på högtryck närmaste tiden.

Annonser