Kalmar kampanjar mot partydrogande

Kalmar kommun drar igång en kampanj mot ”partyknarkandet”. Bakgrunden är de våldsbrott som skedde i Kalmar under 2022 med koppling till narkotika. ” Utan köpare rycks mattan undan för drogförsäljning och kriminella gäng”, säger kommunstyrelsens ordförande Johan Persson (S).

Kalmar drabbades under 2022 av flera uppmärksammade gångrelaterade våldsbrott. Kalmar kommun och Polisen vill nu uppmärksamma medborgarna på koppling mellan det så kallade ”partyknarkandet” och den organiserade brottsligheten.

– Vi ser en mer liberal inställning till vissa droger, främst cannabis. Vi ser även att användandet av vissa droger i krogmiljö har normaliserats, framför allt kokain men även amfetamin, säger Nikolaous Kalcidis, kommunpolis i ett pressmeddelande.


Film som ingår i Kalmars kampanj mot partydrogande.

Kampanjen bygger på kommunens tidigare drogförebyggande arbete. Den lutar sig också mot en pågående nationell kampanj i samverkan med polisen som informerar som samma sak. Kampanjen kommer att pågå under tre månader i sociala medier, lokaltidningar och busskurer runt omkring i staden.

– Vi vill tala klarspråk genom denna kampanj. Utan köpare rycks mattan undan för drogförsäljning och kriminella gäng. De som köper droger i Kalmar bidrar till att göda dessa kriminella gäng och bidrar därmed till att göra Kalmar till en mer otrygg stad, säger Johan Persson (S), kommunstyrelsens ordförande.

Annonser