Man anhållen för nytt Kalmarmord

En man i 20-årsåldern sköts sent i söndags kväll ihjäl vid en skola i Kalmar. En man greps och anhölls måndag förmiddag skäligen misstänkt för mordet, berättar polisen för Drugnews. Det är tredje dödsskjutningen i år i staden där en konflikt pågår mellan kriminella gäng.


Kalmarpolisen fick vid 23-30-tiden flera samtal om ”flera höga smällar” i stadsdelarna Funkabo och Berga och skickade ut patruller.
– En ung man från Kalmar påträffades skjuten nära Västra Funkaboskolan och avled på platsen. Förhör med flera vittnen och teknisk undersökning vidtog under natten, berättar polisens presstalesperson Patric Fors för Drugnews.

Nu har en man i 20-årsåldern gripits och anhållits.
– Han är skäligen misstänkt för mord, den lägre misstankegraden, och ärendet är redan överlämnat till åklagare.

Patric Fors. Foto: Polisen/Anna Hermansson

• Hur ställer sig den anhållne till misstankarna och är han känd sedan tidigare?
– Det är för tidigt att säga. Fler förhör ska göras med honom. Om det finns kopplingar till tidigare skjutningar och gängkriminalitet i Kalmar är för tidigt att säga. Det nu aktuella mordet utreds ännu som enskilt ärende, svarar Patric Fors.

Intilliggande skola där mannen hittades skjuten har både förskola och lågstadieklasser och barnens lekplats ligger inom det avspärrade området. Polisen uppger att undervisningen kan påverkas av det. De föräldrar som kan uppmanades i måndags vara hemma med sina barn, medan de som inte kan ordna det erbjuds lämna barnen i andra lokaler.

Den småländska staden har drabbats av flera skjutningar senare tid, varav flera misstänks vara gängrelaterade och kopplas till bland annat strid om narkotikahandel.

Den 11 februari påträffades en 22-årig man skjuten i centrala Kalmar på Kattrumpan och 6 mars hittades en 25-årig man skjuten i stadsdelen Ängö. Minst ytterligare fem skjutningar hade inträffat under våren.

Polisen sa då att den finns en konflikt mellan två kriminella grupperingar och att det till en del handlade om droghantering och marknad. Så sent som i torsdags begärdes en 26-årig man häktad på sannolika skäl misstänkt för mordet i mars och några skjutningar.

Annonser