Annika Ljung prisad narkotikapolis

Kriminalinspektör Annika Ljung, engagerad chef för narkotikagruppen på Södermalm i Stockholm, har tilldelats Svenska Carnegieinstitutets polisstipendium för i år.

Priset som består av ett stipendium på 30 000 kronor, till förre rikspolischefen Carl G. Perssons minne, delades ut i samband med Svenska Narkotikapolisföreningens utbildningskonferens i Norrköping i fredags.

Hon hyllade där sin arbetsgrupp och fick applåder av uppåt 500 deltagare på konferensen.

Annika Ljung arbetar som förundersökningsledare för narkotikagruppen på Södermalm och har bakgrund i arbete mot droger på dåvarande ungdomssektionen i Stockholm, den så kallade ravekommissionen.

Hon har vid sidan av ordinarie polisarbete även engagerat sig med föreläsningar, debatt och föreningsliv. En hjärtefråga har varit att arbeta förebyggande med unga flickor i riskzonen för drogmissbruk.

Annika Ljung har inte varit rädd att sticka ut hakan i narkotikadebatten och har under perioder blivit måltavla för meningsmotståndare som även hotat och trakasserat henne.

– Trots detta står hennes engagemang orubbat fast och hon fortsätter arbeta mot narkotika. Oavsett och oavbrutet, säger Peder Langenskiöld, verksamhetschef på Carnegieinstitutet, som överlämnade priset.

Ifjol fick Annika Ljung även pris för årets ECAD-Sverige (European Cities Against Drugs) insats 2018.

Annonser