Åtal för knarkodling i industrilokal

I måndags åtalades sju män misstänkta för grova narkotikabrott genom inblandning i omfattande cannabisodling i en industrilokal nära Karlsborg i Skaraborg. Flera hundra kilo har sålts vidare i bland annat Småland.

Polisen slog till i början av november mot en industrilokal i Undenäs i Karlsborgs kommun och flera personer greps.

Verksamheten har varit igång minst sedan 2012, men kan ha bedrivits redan från 2007, enligt åtalet uppger P4 Skaraborg.

Polisen bedömer att minst 200 kilo cannabis producerats i den avancerade inomhusodlingen. Men det har funnits odlingskapacitet för uppåt 500 kilo, värt tiotals miljoner i gatuled.

Även om odlingen skett i Skaraborg, så är de åtalade från Småland, främst Eksjötrakten. Enligt stämningsansökan så har narkotikan sålts vidare i exempelvis till missbrukare i Eksjö, Jönköping och Stockholm. De tre personer som utpekats ha startat den gigantiska odlingen krävs betala 6,8 miljoner kronor för intäkterna, enligt Smålands Dagblad.

De nu åtalade männen riskerar långa fängelsestraff.

Annonser