91-åring smugglade kokain-tvålar

SYDNEY En av världens äldre misstänkta smugglare är nog en 91-årig man i Australien som förde in 4,5 kilo kokain gömt i tvål i flygbagaget. Han riskerar nu högt straff.

Den gamle mannen från Sydney hade varit i Indien och uppger sig träffat personer han lärt känna via internet. När han skulle flyga hem från New Delhi i juli, så fick han på flygplatsen en väska med presenter avsedd för någon annan.

I väskan fanns bland annat 27 presenttvålar som innehöll kokain, vilket australienska gränsbevakningen upptäckte efter ankomst till i Sydney. 91-åringen uppgav vid förhör förra veckan sig inte känt till narkotikan.

Polisen menar att han kan ha blivit lurad, enligt australienska medier och AP.
Men i ett uttalande meddelar federala polisen AFP att personer ”kan räkna med att straffas om de för in droger” i Australien, även om det sker efter slarv eller avsiktligt blundar för att det kan vara narkotika i bagaget.

Högsta straffet för narkotikasmuggling i Australien är livstids fängelse. I väntan på rättegången i oktober så har 91-årige mannen släppts mot borgen.

Annonser