USA:s indianer mot legalisering

FERNDALE Indianföreningar i nordvästra USA har inlett samarbete för att motarbeta legalisering av marijuana och förespråkar en folkhälsosyn i drogfrågan.

Det handlar närmast om att stå emot legaliseringsförsök i delstaterna Oregon och Alaska, som kan stå på tur nästa gång. Hittills har Colorado och Washington State börjat sälja cannabis även för nöjesbruk.

ATNI LogoIndianstammar i Affiliated Tribes of Northwest Indians (ATNI) som organiserar urinvånare i Washington, Idaho, Oregon, Montana, Nevada, Norra Kalifornien och Alaska har ingått samarbete med drogrestriktiva projektet Smart Approches to Marijuana, SAM.

Det ingicks formellt vid ATNI:s vinterkonferens förra veckan i Ferndale i delstaten Washington.
– Vi strävar efter drogfria samhällen för att kunna erbjuda säkra och hälsosamma miljöer för sina stammedlemmar och de mest sårbara, barnen. I det arbetet är vi i stark opposition till legalisering av droger tillsammans med andra, sade Terri Parr W, verkställande chef för ATNI.

Amerikas urbefolkning är drabbat av sociala problem och alkoholmissbruk. ATNI och SAM ska arbeta tillsammans i hela regionen för att öka medvetenheten om drogers konsekvenser och varna för legalisering av narkotika.
– Vårt samarbete mot legalisering ska sända signal till amerikanska samhället att Big Marijuana inte är välkomna ibland indianer, sade SAM:s direktör Kevin Sabet, i ett uttalande.

Annonser