Tv-sorti för marijuana-reporter

ANCHORAGE En tv-reporter i Alaska slutade plötsligt i direktsändning efter avslöjat att hon ägde den cannabisklubb som hon gjort ett inslag om och nu på heltid ska lobba för legalisering.

Det var i söndags kväll som reportern Charlo Greene på tv-stationen KTVA 11 efter ett reportage om ”Alaska Cannabis Club” plötsligt berättade att hon själv är grundare och har intresse där, (klubben sammanför personer med ”medicinsk marijuana”-kort med odlare och försäljare).

Nu skulle hon ägna all sin energi att ”slåss för frihet och rättvisa” i delstaten och börja med att legalisera marijuana.

– Och vad gäller det här tv-jobbet, well, inte för att jag har något val, men skit samma, jag slutar, sade hon inför förvånade tv-tittare och kollegor och lämnade tv-rutan.

Efteråt sade hon till medier att tv-stationen inte visste att hon skulle sluta eller hennes planerade PR-kupp. KTVA, ägt av mediajätten CBS, bad senare om ursäkt för hennes ”opassande språk” och hennes personliga och affärsmässig koppling till vad hon rapporterat om.

En folkomröstning är planerad i Alaska 4 november om ett lagförslag att legalisera marijuana för nöjesbruk, som tidigare Colorado och Washington gjort.
Alaska är till ytan USA:s största delstat, men har bara drygt 700 000 invånare.

Annonser