Skyttedal petas – igen

Kristdemokraterna petar den nuvarande toppkandidaten i valet till Europaparlamentet Sara Skyttedal, sedan det framkommit att hon sökt kontakt med ”ett annat parti”, enligt uppgift Sverigedemokraterna.

I ännu en vändning har Kristdemokraterna beslutat att peta Sara Skyttedal som toppnamn i valet till Europaparlamentet. Så sent som i oktober valdes hon till den positionen efter en votering mot nomineringskommitténs förslag David Lega på partiets partifullmäktige.

Skyttedal ska enligt Ebba Busch haft kontakter med ett annat parti på ett sätt som gjort att hon förlorat förtroendet. Andra källor i partiet har bekräftat att det handlar om Sverigedemokraterna, enligt TT .

I slutet av 2022 gick Skyttedal ut i en debattartikel  i Dagens Nyheter och argumenterade för legalisering av cannabis. Hon har även sagt att hon själv använt cannabis, men aldrig i Sverige. Hennes narkotikautspel ledde till intern kritik i partiet.

Nomineringskommittén föreslår att hon ska ersättas som förstanamn av Alice Teodorescu Måwe, känd högerdebattör, men som tidigare varken varit medlem i Kristdemokraterna eller haft politiska uppdrag. Den nya listan fastställs av ett extra partifullmäktige i februari.

Annonser