Bokmässa manifesterade mot terrorism

(uppdat 09-14)(Drugnews/SL)
GÖTEBORG ”Vi uppmanar till besinning och eftertanke”, sade ärkebiskop K-G Hammar (bilden) som tillsammans med katolske biskopen Anders Arborelius, överrabbinen Phil Spectre och Parvec Manzoor Shejk, tidigare ordförande i Sveriges muslimska förbund, invigde Bok-& biblioteksmässan i Göteborg i torsdags med en manifestation mot terrorism med anledning av veckans dåd i USA. På fredagen hölls också vid lunchtid tre minuters tystnad till minne av offren.

De fyra höll tal till en månghövdad publik på Internationella torget, en avdelningen på mässan som präglas av solidaritet och fokus på sociala frågor.
I vimlet av människor och seminarier märktes exempelvis författaren Pelle Olsson som talade om sina böcker om knarket i Europa, rättsläkaren Jovan Rajs berättade om sin forskning om sambandet cannabis och våldsam död och författaren Cilla Naumann läste monologer från ett vitryskt kvinnofängelse i samarbete med kulturföreningen Kalegium.

Om projekt bland gatubarn i Riga berättade Johan Bengtsson från IOGT-NTO-rörelsen internationella institut tillsammans som med sin systerförening i Lettland försöker återförena dem med sina familjer.

Efter Sovjets sönderfall 1990 har många länder i Östeuropa i övergången till marknadsekonomi samtidigt haft problem med växande fattigdom och att bygga upp en infrastruktur. Många barn och ungdomar med bristande framtidstro har fastnat i droger och kriminalitet.

Etiketter:

Annonser