Långa straff för rekordsmuggling av ecstasy

2000-12-13 18:39 (DrugNews/SL)
GÖTEBORG De två män dömdes på onsdagen av Göteborgs tingsrätt till tio respektive tolv års fängelse och därefter utvisning för del i rekordsmuggling av ecstasytabletter från Holland.

De båda männen, 47 och 55 år gamla, greps av tullspanare i februari i Göteborg vid en överlämning av 100 950 gräddvita ecstasytabletter med Mitsubishi-prägling. Beslaget som är det hittills största i landet är värt omkring 25 miljoner kronor i missbrukarled. Männen misstänks av polisen ingå i en stor smuggelliga som har förgreningar i hela Europa, rapporterar TT.

Den äldre av männen, en holländare, körde återkommande blommor till Sverige och har erkänt en liknande smuggelresa för ett år tidigare. Han döms för grov smuggling och grovt narkotikabrott till tio års fängelse.
Tingrätten anser att det är 47-åringen, som har jugoslaviskt ursprung, som båda gångerna varit mottagare och dömer honom för grovt narkotikabrott till tolv års fängelse. Däremot är hans roll vid själva insmugglingen oklar och därför underkänns smugglingsåtalet. Han har hela tiden nekat till misstankarna och påstår att han trodde det var potensmedlet Viagra han skulle ta emot.

Läs mer i DrugNews:
Rekordbeslag av ecstasy i Göteborg – två åtalas

Etiketter:

Annonser