IQ satsar på TikTok-drama

Systembolagets dotterbolag IQ satsar på kortdrama på TikTok för att nå en yngre publik med sitt budskap. ” Vi vill nå unga där unga befinner sig, och utmana den alkoholromantiserande bilden” säger IQ:s vd Mojtaba Ghodsi.


Ruset är en minidramaserie i tio delar där vi möter Niva (Wilma Lidén), som är hemligt kär i sin bästa kompis Alba (Sabina Ddumba). Serien inleds med att Alba bjuder med Theo (Fabian Penje) och Sam (Juan Carlson) till en helg på landet. Nu måste Niva välja – ska hon avslöja sin hemlighet eller följa med de andra i jakten på ruset.

– Vi vill nå unga där unga befinner sig, och utmana den alkoholromantiserande bilden som ofta finns inom drama och populärkultur. Samtidigt vill vi porträttera och stärka den nya normen, att unga dricker mindre, så att fler gör medvetna och smarta alkoholval, säger Mojtaba Ghodsi, vd på IQ

Serien har skapats på initiativ av IQ och släpps med ett avsnitt per dag de tio kommande dagarna och är regisserad av Rojda Sekersöz, senast aktuell med Young Royals på Netflix. Tove och Sofie Forsman har skrivit manus.

Första delen av Ruset släpps den 12 oktober på TikTok och kan ses här: Ruset – del 1.

 

Annonser