FBI utreder bitcoins-växlare

New York FBI i USA startar nya utredningar i spåren av tillslaget mot drogmarknadsplatsen Silk Road. Bitcoins-växlare och andra företag som handlar med nätvalutan undersöks för möjlig kriminell aktivitet.

Federala polisen FBI gillar inte nätvalutan bitcoins och dess användare. Enligt källor till Wall Street Journal har undersökningar startats mot nyligen kollapsade växlingskontoret Mt. Gox och andra företag som haft affärer med Silk Road, ett slags global Blocket som möjliggjorde bl a stora narkotikaaffärer med kunder över hela världen, rapporterar Reuters.

Ross Albrecht, som utpekats som grundare av nätsajten, greps av FBI för en tid sedan. Han står nu åtalad för penningtvätt, narkotikaförsäljning och en hel del andra brott. Föreläggande har nu utfärdats mot flera företag, inklusive Mt. Gox, för att undersöka om de gav skurkar på Silk Road hårdvaluta i utbyte mot bitcoins.

Utredningen är ännu i sin linda, men affärer i samband med Silk Road och bitcoins som sajten handlat med är nu i FBI:s skottglugg.
Trots den undre världens förkärlek för krypterade valutan, behöver de fortfarande hårdvaluta i form av dollar, enligt källan.

Annonser