Drogpåverkade elever till sjukhus

Två drogpåverkade elever på en grundskola i Eskilstuna fördes i tisdags akut till sjukhus, troligen efter prövat nätdrogen Spice.

Det var vid lunchtid som polis och ambulans kallades till Djurgårdsskolan sedan två högstadieelever uppträtt drogpåverkade. De kunde senare lämna sjukhuset och mår bra, uppger skolans rektor.

Enligt skolledningen var det troligen Spice – en syntetisk cannabinoid – som barnen intagit och anses ha oberäkneliga negativa effekter, starkare än vanlig cannabis och märks inte i vanliga drogtester.

Det inträffade orsakade stor uppståndelse på skolan som har över 800 elever, från förskolan till högstadiet. Skolan informerade i tisdags i ett öppet brev alla föräldrar och ska ta upp frågan om droger med elevrådet.

– Vi samlade personalen och tog hand om berörda elever och klasser. Vi skickade ut information till alla våra föräldrar och vi kompletterar informationen även idag (onsdag). Vi kommer att ta upp det här i undervisningssituation och diskutera med socialtjänst och polis hur vi går vidare med det drogförebyggande arbetet, säger rektor Jan-Erik Nyström till SVT.

Annonser