EU-möte om doping planeras i Solna

2001-02-09 00:04 (DrugNews/SL)
STOCKHOLM För att stärka det internationella arbetet mot doping inom EU arrangerar Sverige ett seminarium i april i Solna dit även alla de 13 länder som ansöker om medlemskap i unionen bjuds in.

Det meddelade idrottsminister Ulrika Messing som på torsdagen träffade sina kollegor Marie George Buffet från Frankrike och Rudy Demotte, Belgien, samt ansvarige EU-kommissionären Viviane Reding. Aktuella idrottsfrågor stod på dagordningen vid det s k trojkamötet.

Idrottsministrarna uttalade sitt stöd för att nybildade Världsantidopningsbyrån, Wada, utvecklas till en internationell stark organisation. EU ska bidra till finansieringen av byrån som söker permanent säte. De återstående fyra kandidatstäderna i slutomgången är Stockholm, Lille, Bonn och Wien.

Prioriterad fråga uppges bekämpning av doping vara en under det svenska EU-ordförandeskapet. I Solna finns ett av världens mest moderna laboratorium och kunskapscenter om doping. Regeringen har även beslutat att tillsammans med idrottsrörelsen utarbeta en nationell handlingsplan för effektivare bekämpning av doping.

Läs mer i DrugNews;
Handlingsplan mot doping förbereds

Etiketter:

Annonser