Majoritet för privat socialtjänst i Stockholm

2001-02-07 15:05 (DrugNews/SL)
STOCKHOLM Socialtjänsten i Stockholm ska privatiseras. Det föreslår den borgerliga majoriteten i staden som hoppas kunna klubba förslaget redan i mars.

Därefter kan privata bolag slåss om att göra utredningar om exempelvis adoptioner, vårdnadstvister, socialbidrag och missbruksvård. Själva beslutet ska dock fortfarande göras av den kommunala socialtjänsten.
Det blir enligt det borgerliga förslaget upp till varje stadsdelsnämnd att besluta vilka delar av individ- och familjeomsorgen som ska konkurrensutsättas. Syftet med privatiseringen uppges vara att effektivisera socialtjänsten och att fler aktörer leder till bättre karriärmöjligheter och löner för socialsekreterarna.

”Vi hoppas självklart att ärendena ska behandlas snabbare. Vi vill hitta nya vägar för att komma till rätta med missbruk och kapa köerna för dem som önskar adoptera”, säger moderata socialborgarrådet i Stockholm Kristina Axén Olin (bild) till Aftonbladet.


Socialdemokraterna och vänstern
är mycket kritiska till förslaget – som väntas antas i kommunfullmäktige i mars – och lovar att riva upp beslutet vid nästa maktskifte.

Etiketter:

Annonser