Elton John nära dö av drogerna

Nu berättar artisten Elton John öppenhjärtigt om drogmissbruket som nära tog hans liv på 1970-talet. Den legendariska musikern som kämpat mot och övervunnit sitt kokain- och alkoholmissbruk, medverkade häromkvällen i brittiska tv-programmet “Life Stories“.

Den idag 63- årige artisten överlevde en överdos 1975, men fortsatte ihärdigt att förnekade för sig själv och andra att han var missbrukare. Han såg sig inte som en narkoman eftersom han inte använde sprutor.

– Många gånger var jag väldigt nära döden. Efter ett epileptiskt anfall, när jag låg på golvet alldeles blå, hittade vänner mig och la mig i säng. Efter 40 minuter var jag uppe och snortade ytterligare en lina kokain, sade Elton John till programledaren Piers Morgan i en intervju i söndags i serien “Life Stories“ i ITV, rapporterar The Earth Times.

– Mitt liv var verkligen tragiskt. Så här såg det ut; jag rökte cannabis, drack Johnnie Walker, tog kokain och körde hårt i tre dagar. Efter det sov jag ett och ett halvt dygn och så snurrade det på igen och om igen.

– När jag ser tillbaka på mitt liv, så blir jag chockad över mitt beteende och hur jag skadade mig själv. De här drogerna tar verkligen över hela ditt psyke, sade han.

Sir Elton Hercules John är en brittisk pianist, kompositör och sångare som sålt över 250 miljoner album och drygt 100 miljoner singlar världen över. Detta gör honom till en av de hittills mest framgångsrika världsartisterna. 1994 valdes han in i Rock and Roll Hall of Fame. Han startade sin karriär 1964. Elton John erhöll Polarpriset 1995 och 1998 adlades han av drottning Elizabeth ll. Elton John lever numer ett drogfri liv.

Etiketter:

Annonser