Swish-köpare i Sundsvall åtalas

Fem personer i Sundsvall som identifierats via den så kallade Swish-listan åtalas för att ha köpt kokain. Om de blir dömda kan flera personer komma att åtalas.

Fem män i 20–30-årsåldern åtalas för narkotikabrott De är några av de hundratals personer som finns på den så kallade Swish-listan, som polisen tog fram efter en stor narkotikarazzia i Sundsvall förra vintern, skriver Sundsvalls Tidning .

Listan innehåller uppgifter om namn och telefonnummer till hundratalspersoner som haft kontakt med langarna. Den fick stor uppmärksamhet när den blev offentlig i när en man i somras åtalades för omfattande narkotikahandel och listan utgjorde en del av bevisningen. Mannen dömdes senare för grovt narkotikabrott.

Nu har polisen gått vidare, vilket resulterat i att personer som förekommit som misstänkta kunder i utredningen åtalas. I dessa fall finns utöver själva betalningarna också bevis i form av konversationer.

Om domstolen bedömer att bevisen i de nu aktuella fem fallen räcker kan det bli ytterligare åtal framöver.

– Vi skulle kunna frikoppla personal redan nu och plocka in 300 namn på listan på förhör. Men vi vill vänta och se vad tingsrätten tycker om bevisningen innan vi går vidare, säger polisens förundersökningsledare John-Michael Kurtti till Sundsvalls Tidning.

Annonser