Massmord på förskola i Thailand

BANGKOK Minst 37 människor – de flesta små barn – dödades i torsdags av en man med kniv och skjutvapen på en förskola i nordöstra Thailand. Gärningsmannen är en tidigare polis med drogproblem som sedan dödade sin familj och sköt sig själv.


Tragedin som är den dödligaste i modern tid av en gärningsman började på en förskola i Nong Bua Lamphu i nordöstra landet.

Enligt vittnen kom den 34-årige mannen dit beväpnad och letade sin son som inte var där den dagen, varvid han blev stressad och plötsligt började skjuta. Pedagoger låste dörrar, men han lyckades ta sig in i byggnaden och en sal där små barn vilade och angrep dem med kniv.

Minst 22 barn och två lärare dödades vid attacken på förskolan och dessutom skadades flera människor, uppger Bangkok Post och nyhetsbyråer.

Efteråt flydde han i en bil från vilken han fortsatte skjuta mot människor och prejade en motorcykel innan han kom hem. Där dödade han sin fru och en tvåårig son och tog sedan sitt eget liv.
Total har minst 24 barn och elva vuxna hittills avlidit i vansinnesattacken, enligt lokala myndigheter.

– Han var förmodligen påverkad av metamfetamin och kan ha hallucinerat när han begick brottet, sa Thailands nationella polischef Damrongsak Kittiprapas på en presskonferens efteråt.
Enligt vittnen var det blod överallt på skolan efter mördarens framfart.
– Det började på förskolan. Sen fortsatte han begå brott hela vägen hem, sa polischefen.

Enligt polisen hade mannen avskedats från polisen i juni för innehav av narkotika och hade några timmar innan torsdagens attack varit i rätten, där han stod åtalad för narkotikabrottslighet. Han skulle ha fått sin dom på fredagen.

Annonser