Hawaii mildrar syn på marijuana

Även Hawaii tar ett litet steg i riktning mot en mindre sträng syn på cannabis. Delstaten har beslutat att avkriminalisera innehav av upp till tre gram marijuana.

Guvernör Ige Hawaii
Guvernör David Ige

Det betyder inte att Hawaii sällar sig till de amerikanska delstater som helt legaliserat drogen, och även efter den nya lagen trätt i kraft kan den som har upp till tre gram Marijuana få betala 130 dollar i böter, men riskerar inte längre fängelse. Den nya lagen träder i kraft i januari.

Flera andra delstater har gått betydligt längre och legaliserat marijuana helt och av de delstater som avkriminaliserat mindre mängder är Hawaii den delstat som har den lägsta gränsen.

Hawaiis guvernör David Ige har när det gäller flera andra lagförslag kring cannabis lagt in sitt veto, men inte i detta fall. Han ser dock inte beslutet som ett steg mot legalisering. Enligt ABC News ser han stor problem med den vägen och att de delstater som legaliserat marijuana upplever stor problem .

Annonser