Soberian invigd med Almedalsdrinken

För åttonde sommaren i rad serveras alkoholfria Almedalsdrinken i Visby och har bidragit till att göra politikerveckan nyktrare. Första gången med jordgubbssmak, i år med touch av enbär och koriander. Drinken invigdes vid ett mingel i folkrörelsecentret Soberian i söndags.

Jessica W Sandberg, kommunikatör med utmärkelsen ”hetast i Almedalen 2016”, svarade för invigningstal efter att Håkan Eriksson från Soberians ledningsgrupp inledningsvis berättade om upplägget. Årets version av Almedaldrinken serverades och därefter en stunds mingel med nya och gamla bekanta.

Soberian är den gemensamma mötesplatsen där många olika organisationer under Almedalsveckan kommer att erbjuda 29 seminarier med varierat innehåll. Soberian planeras och byggs upp med scen och teknik genom en ledningsgrupp bestående av Håkan Eriksson, SLAN (Sveriges landsråd i alkohol- och narkotikafrågor); Daniel Carlryd, CAN (Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning) samt Per-Olof Svensson, Blå Bandet.
– För att få ihop detta är det mycket planering, framhöll Håkan Eriksson.

Jessica W Sandberg. Foto: Per-Olof Svensson

Jessica W Sandberg, fick utmärkelsen ”hetast i Almedalen 2016” genom att bäst få ut ett budskap under veckan genom SOS Barnbyars ”Rotlös”. I sitt invigningstal berömde hon årets upplaga av den helt alkoholfria Almedalsdrinken, som hon uppmanade till att få ut bland allmänheten, då det fortfarande finns starka inslag av rosévin under veckan. Almedalsdrinken fick 2012 utmärkelsen ”hetast i Almedalen” genom att vara ett alkoholfritt alternativ utan pekpinnar.

– Att alkoholnormen är stark i Almedalen är ingen hemlighet, att bryta normer måste vara roligt eller som i det här fallet vara gott. Jag brukar normalt vara kritisk även mot den här, men i år är Almedalsdrinken sinnessjukt god och äntligen på flaska så att vi alla kan känna oss vuxna, sa Jessica W Sandberg som själv annars mest dricker cola light.

Vi ska inte dela in oss i de som dricker och inte dricker, utan se alternativ som den här Almedalsdrinken. Och flaskan uppmanade hon – i sitt invigningstal i Soberian – ska in på ännu fler mingel stundande vecka.

Foto: Almedalsdrinken.se

Almedalsdrinken får nytt recept varje år, denna gång med svart the, svart vinbärssaft, enbär/koriander sockerlag, pressad citron och kolsyrat vatten. För andra året på flaska. Det är Örjan Åstrand, bartender på Tennstopet i Stockholm, som komponerat Almedalsdrinken. Gör din egen drink! – recept på www.almedalsdrinken.se

Annonser