Många gripna i knarkrazzior i Danmark

KÖPENHAMN I en samordnad dansk polisinsats greps 31 personer vid razzior på Själland och senare även fem personer i Malmö. Det var del av en samordnad europeisk polisinsats mot misstänkt smuggling av kokain och heroin till Danmark.

Insatsen var riktat mot ett kriminellt nätverk med rötter i Albanien. De gripna som nu anhållits för samröre till grova narkotikabrott misstänks varit del i nätverk som smugglat och sålt 1 650 kilo kokain och stora mängder heroin i Danmark.

Danska polisens specialstyrka slog till i onsdags förmiddag på 40 ställen på Själland och ”stora mängder narkotika, vapen och kontanter hittades”, enligt Europol.

Senare på dagen greps fem personer även i Malmö misstänkta för samröre med nätverket och anhölls för grova narkotikabrott. Många av de gripna är utländska medborgare.

Den stora polisinsatsen – som råkade infalla på FN:s internationella dag mot narkotika – gjordes i samarbete med Europol och myndigheter i Sverige, Tyskland, Nederländerna, Belgien, Slovenien och Albanien.

Annonser