Muf stoppar alkohol efter misstänkt våldtäkt

Efter en kvinna anmält en misstänkt våldtäkt under Moderata ungdomsförbundets konferens i Vänersborg i helgen, så har en man gripits. Nu har moderpartiet beslutat stoppa alkohol, övernattningar och pengar till sina ungdomsdistrikt i Västra Götaland.


– Vi måste ha tid att säkerställa att sådana här händelser inte inträffar, säger Erik Lindqvist ombudsman för moderata ungdomsförbundet i Västra Götaland till P4 Väst.

Förutom att tillfälligt stoppa alkohol och övernattningar på obestämd tid vid Muf-arrangemang i regionen, så har Moderaterna dragit in och fryst alla bidrag konferenser till ungdomsförbundets fem avdelningar i Västra Götaland.

– Det gäller tills vi kan säkerställa att föräldrar kan skicka sina ungdomar på våra träffar utan att de ska behöva vara i närheten av det här problemet. Om det blir ett eller fem år har mindre betydelse, säger Johan Abrahamsson, vice ordförande i moderaternas förbundsstyrelse i Västra Götaland, till SR.

I söndags morse kallades polis till det hotell där tre Muf-distrikt höll en vinterkonferens. En ung man greps misstänkt för att ha våldtagit en kvinna som också var med i partiet.
Han begärdes i tisdags häktad. Han förnekar brott.

Ett uteslutningsärende har nu inletts och som sköts centralt av Muf. Mannen får under tiden inte delta i partiets aktiviteter.

• Flera organisationer, fackföreningar och politiska förbund på olika nivåer har senare år diskuterat och skärpt alkoholpolicys vid sina arrangemang.

Annonser