Bolag bjöd på vin trots ny alkoholpolicy

Kommunägda bostadsbolaget Botkyrkabyggens styrelse klubbade först ny policy om nolltolerans mot alkohol. Två timmar senare bjöd bolaget på vin vid en avtackning – då ”protokollet inte var justerat”, rapporterar tidningen Hem & Hyra.

Botkyrkabyggens nya policy innebär nolltolerans mot alkohol och andra droger, och att bolaget inte står för alkohol på konferenser och andra evenemang.

Styrelsemedlemmen Jimmy Baker (M) var emot delar av beslutet om att anställda inte kan bjudas på ett glas eller två. Men han tycker det är upprörande att efter beslutet sitta på en restaurang och dricka vin när förra VD:n avtackades med middag på restaurang.

Det var fri påfyllning och det tycker jag är snudd på hyckleri att besluta om det och sedan sätta sig ner och dricka vin, säger han till Hem & Hyra.

Enligt Botkyrkabyggens ordförande Bo Johansson (S) bör bolaget ha nolltolerans då det är helägt av kommunen och ska följa dess policy. Men att det bjöds på vin strax efter beslutet på bolagets bekostnad ser han inte som ett problem.

– Policyn började gälla när protokollet var justerat två veckor senare. Det där var sista gången som bolaget bjöd på vin och en avtackning som redan var inbokad, säger han till Hem & Hyra.

Botkyrkabyggen är största bostadsbolaget i Botkyrka, söder om Stockholm, och äger och sköter cirka 10 600 bostäder. Ungefär var tredje botkyrkabo bor i kommunägda bolagets lägenheter.

Annonser