Två svenskar dömda för ecstasysmuggling i Kanada

(Drugnews/SL)
MONTREAL/VÄXJÖ Två ungdomar från Växjö som försökte smuggla in 100 000 ecstasytabletter till Kanada har dömts till fängelse 5,5 år respektive tre år. Svensk polis misstänker att det finns kopplingar till lokala ecstasyhärvor i Småland.

De båda växjöborna, 20 och 23 år gamla, greps nyligen med ett stort parti ecstasy av tullen i Montreal. Tabletterna är värda omkring 15 miljoner kronor i missbrukarled, uppger Smålandsposten. De båda killarna är kända sedan tidigare av svensk polis, men inte för narkotikabrott.
Det finns kopplingar, enligt polisen, med en man som sålt en särskilt farlig variant av ecstasy till elever på gymnasieskolor i Växjö. Dessutom finns samröre med ett smugglingsförsök till Boston förra sommaren då en Alvestabo och en tysk greps med drygt 100 000 ecstasytabletter. Båda har dömts till långa fängelsestraff i USA.

Beslaget i Montreal är ett av de största i Kanada. Montreals flygplats och hamn används alltmer för narkotikasmuggling till Nordamerika. Nyligen greps en 35-åring som skulle hämta ut nära 860 000 ecstasytabletter från Holland på flygplatsen Dorval. En överproduktion av ecstasy i Holland har lett till ökad smuggling till bland annat norra Europa och USA.

Läs mer i Drugnews:

Holland förklarar krig mot ecstasyligorna
Långa straff för rekordsmuggling av ecstasy
Svensk smugglare greps med 22 kilo ecstasy

Etiketter:

Annonser