Lill-Babs belönad av engagerade föräldrar

(Drugnews/SL)
TÄBY I lördags firade Föräldraföreningen mot narkotika i Täby 20 år med spex, tal och gästartister. Lill-Babs sjöng gamla örhängen som ”Klas-Göran” och ”Mitt liv” och fick en ”pissebarometer” för sina insatser mot knarket.

Barbro Lill-Babs Svensson har länge engagerat sig mot droger och var tidigt med i Föreningen artister mot narkotika, Famn.
”Droger kostar samhället och skattebetalarna massor. Men tänk på att det är du som missbrukar som dör!”, sade den i dag 63-åriga schlagerstjärnan.
Hennes budskap tillsammans med de andra som utan gage ställde upp vid evenemanget i Täby centrum var att det är viktigt att ta hand om våra ungdomar.
MaLou Lindholm, tidigare EU-parlamentariker (mp) och lärare - nu engagerad i Hassela, uppmanade föräldrar att umgås mer med sina barn än dagens snittotid på sex minuter per dag (!).
Katarina Cnattingius, FMN:s ordförande i Täby med cirka 70 medlemmar, höll med:
”Det förebyggande arbetet mot droger börjar hemma vid köksbordet”, sade Katarina.

Konferencier Uffe Larsson, (bilden) själv uppväxt i Täby, berättade om när han bröt med spriten för 13 år sedan. Ove Rosengren, förbundsordförande i Riksförbundet narkotikafritt samhälle, RNS, Anna Sjöström från Försvaret och representanter från Kriminellas revansch i samhället, Kris, delgav sina ibland bittra erfarenheter.
Andra som i Skandinaviens största affärscenter fick hundratals shoppande besökare att gunga med vid FMN:s firande var bland andra flöjtister från Åvagymnasiet, rockgruppen Willowtree och Olle Eierstams Trio.

Fotnot: ”Pissebarometern” är egentligen en snygg vatten/tryck-mätare i handblåst glas som här symboliserar stöd för urinprov vid misstanke om drogmissbruk.

Etiketter:

Annonser