E-postkampanj mot lördagsöppet

2001-02-07 16:55 (DrugNews/SL)
KARLSKRONA Nykterhetsrörelsen har inlett en e-postkampanj mot ett väntat regeringsförslag om lördagsöppna systembolagsbutiker i hela landet. Enskilda personer uppmanas att via en hemsida skriva till direkt till riksdagsledamöterna.

”Jag vill att Systembolaget skall ha lördagsstängt – i hela landet!”,lyder det förtryckta meddelandet. Webbsnickrare till sidan ”Lordagsstangt.net” är Urban Sylvan, vice ordförande i IOGT-NTO i Blekinge:
”Vi tror att det kan gå att stoppa lördagsöppet med denna slags e-demokrati. E-post är snabbt, enkelt och många kan säga sin mening direkt till beslutsfattarna. Och argumentet att ökad tillgänglighet av alkohol leder till fler skador är starkt”, säger Urban Sylvan till DrugNews.

Sajten, som öppnade i tisdags, har redan haft flera hundra besökare. Men hur många som tar chansen att skriva till riksdagsledamöterna blir svårt att bedöma. Av integritetsskäl vill Sylvan inte se vem som skriver till vem, även om det vore tekniskt möjligt.

Det är andra gången som nykterhetsrörelsen lobbar via Internet. I våras e-postbombades EU:s skattekommissionär Frits Bolkestein med uppmaningar om att låta Sverige behålla införselrestriktionerna av alkohol. Trots tusentals mejl enades dock svenska regeringen och EU om att undantaget ska bort och kvoterna höjas stegvis fram till 2004.

Läs mer i DrugNews:
Lördagsöppet ökar alkoholförsäljning

Etiketter:

Annonser