Vin&Sprit ej med i slutstriden om Seagram

2000-12-21 15:15 (DrugNews/SL)
PARIS/STOCKHOLM Det blev brittiska Diageo och franska Pernod-Ricard som drog längsta strået och köper Seagrams dryckesdivision för motsvarande nära 80 miljarder kronor. Statliga Vin&Sprit var med i diskussionerna som köpare, men uppger att man inte blandade sig i slutstriden som avgjordes i tisdags.

Säljaren franska Vivendi ville bara behålla Seagrams underhållningsverksamhet varför man i september började ta in bud på dess vin- och spritdel. Seagram har haft distributionsrätten för svenska storsäljaren Absolut Vodka i Nordamerika, men som nu så småningom återgår till Vin&Sprit.
Vd Peter Lagerblad säger till Svenska Dagbladets Näringsliv att man nu utvärderar olika alternativ för en framtida distribution av Absolut som står för en stor del av Vin&Sprits intäkter.

Flera svenska politiker har föreslagit en utförsäljning av Vin&Sprit för att användas till att sänka skatter och till drogförebyggande åtgärder. Finansminister Bosse Ringholm har dock sagt att en försäljning i nuläget inte är aktuell.

Läs mer i DrugNews:
”Staten bör sälja ut Vin&Sprit”

Etiketter:

Annonser