Smugglade droger i bilsätet – värt miljoner

En 49-årig kvinna har dömts till sex års fängelse för synnerligen grov narkotikasmuggling. Tullen hittade kokain och heroin värt över fem miljoner kronor i bilens baksäte när hon kom via Öresundsbron.

Tullen tog in henne för kontroll 31 mars i år vid betalstationen Lernacken nära Malmö. I lönnfack i bilens förar- och passagerarsätenas rygg hittades två väskor med stora mängder narkotika – cirka 3,5 kilo heroin och 2,9 kilo kokain. Värt över fem miljoner kronor i gatuled, rapporterar 24Malmö.se och SVT.

Kvinnan nekade till smuggelförsöket och att hon inte kände till narkotikan. Bilen tillhörde hennes pojkvän, hon hävdade att han måste placerat det där utan hennes kännedom.

Hon sa sig vara på spontanresa till Sverige över en weekend. Det visade sig att hon gjort flera sådana resor och vänt efter mycket kort tid, kört 130 mil enkel resa.

Tingsrätten i Malmö fann dock inte hennes berättelse trovärdig och dömer henne till sex års fängelse för grovt brott, hon ska efter avtjänat straff utvisas från landet och får inte återvända förrän tidigast 2033.

Annonser