Jättebeslag av amfetamin i Mölndal

Polisen har gjort ett stort beslag av amfetamin, värt uppåt 30 miljoner kronor. Det skedde vid en rutinkontroll i Mölndal då en ung förare verkade ovanligt nervös och stoppades.

Vid kontrollen nära Åbytravet hittades i skåpbilen omkring 130 kilo amfetamin. Den 25-årige föraren från Göteborg, som var mycket stressad, är nu häktad misstänkt för grovt narkotikabrott, rapporterar Göteborgs-Posten.

Rättsliga myndigheterna är ännu sparsamma med detaljer om beslaget.
– Det som jag i nuläget kan bekräfta är att det handlar om stora mängder, säger förundersökningsledaren Jonas Arvidsson, kammaråklagare på riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet, till GP.

Den häktade mannen nekar till brott.
– Min klient är en ostraffad, heltidsarbetande kille. Han är tydlig i sitt förnekande av brott och presenterar en hyfsad förklaring till hur han råkat hamna i den här situationen, säger mannens advokat Ulrik Smedberg till tidningen.

Amfetamin är sedan länge en utbredd tung drog i Göteborgsområdet, vilket skulle kunna förklara det mycket stora beslaget. Utredarna utreder nu var narkotikan kom ifrån, vart det var på väg och vilka fler personer som kan vara inblandade.

Ett parti amfetamin på cirka 130 kilo med medelpris på 230 kronor per gram i gatuled, enligt CAN:s senaste beräkningar, kan vara värt uppåt 30 miljoner kronor.

Annonser