Smugglade kokain i kontorsmöbler

LEICESTER En smugglarliga står inför rätta misstänkt fört in heroin och stora mängder kokain till Storbritannien bakom fasaden av ett inredningsföretag i Leicester. Bland annat inuti specialbyggda kontorsmöbler.

Polisen i Leicester beslagtog ifjol 20 kilo kokain och 289 gram heroin. En åklagare åtalade sex män för att medverkat till att föra in kokainet inuti kontorsmöbler från Amsterdam och heroinet flögs in från Pakistan. Några av dem smuggling, några även för försäljning av droger.

– De var internationella narkotikasmugglare av allvarlig kaliber, sade åklagare David Herbert till juryn, rapporterar Leicester Mercury och Dezeen.com

De tilltalade – en av dem inredningsdirektör – ska ha använt ett riggat köksdesignföretag CJC Interiors för drogoperationen som ska pågått från mitten av 2016 till ifjol. Det handlar om narkotika värt över ett hundra miljoner kronor, enligt åklagaren.

Alla männen förnekar narkotikabrott i den rättegång med jury som nyligen inleddes och fortsätter i Leicester Crown Court.

Företaget som drivs från Belgrave gate-området i Leicester verkade seriös, påstås på hemsidan vara certifierat och erbjuder skräddarsydda köksbeslag och fiffiga lagringslösningar för sina kunder.

Fallet har även rönt stor uppmärksamhet i arkitektbranschen och dess medier.

Annonser