Transportbasen kovänder

I fredags avgick Transports ordförande Lars Lindgren efter media-avslöjande om spritnotor och resor. I måndags meddelar (förre) fackbossen plötsligt att han ändå ställer upp för omval, ”jag är en fighter”.

Förra veckan kunde Aftonbladet 200 sekunder avslöja att Lindgren representerat med dyra spritnotor, bjudit vän på resa i Europa på fackets nota och använt förbundets bil privat. Trots att han tidigare kritiserat fackavdelningar där det druckits alkohol för medlemmarnas pengar.

Han meddelade i fredags att han avgick, ”jag kan inte fortsätta som ordförande utan att känna förbundsstyrelsens fulla stöd”, sade han till personalen på förbundskontoret.

Efter helgen har han tänkt vidare.
– Ni som känner mig vet att jag är en fighter, skriver han nu till Aftonbladet. I fredags var jag oerhört stressad och i stark effekt. Jag har samma rätt som alla andra att ställa upp och låta mig bli nominerad.

Han tycker att han har kraft att leda Transport som har cirka 61 000 medlemmar ytterligare en mandatperiod. Kongressen hålls i juni.

Annonser