Musiker åtalad för grovt narkotikabrott

En 47-årig musiker har åtalats för grovt narkotikabrott vid Stockholms tingsrätt. Stora mängder narkotikaklassade tabletter och annan narkotika hittades hemma hos honom.

Mannen som varit med i en känd artistgrupp dök av en slump upp i en polisutredning i ett annat ärende i höstas när en adress stod under bevakning.

I en hans mobiltelefon och dator fanns uppgifter som tydde på omfattande försäljning av narkotikaklassade läkemedel, vilket bekräftades vid en husrannsakan i hans bostad i Stockholmsområdet.

Opiatbaserad läkemedlet Tramadol är beroendeframkallande.
Opiatbaserad läkemedlet Tramadol är beroendeframkallande.

I mannens bostad hittades ecstasy, amfetamin, lite cannabis och en större mängd kontanter. Dessutom 5 000 tramadoltabletter (morfinliknande) och i en svart säck hittades kartonger som tyder på ytterligare 37 000 tabletter skulle ha sålts.

Mannen släpptes efter att suttit anhållen i oktober, men greps igen i februari och har sedan dess varit häktad. I inledande förhör medgav han försäljning av mindre mängder droger, men hävdar senare att han inte vet hur plastsäcken hamnar i hans lägenhet, uppger Östersunds-Posten.

Övriga bandmedlemmar visste inte vad som hänt när mannen inte kom till repetitioner, men har senare ordnat en stand-in, enligt Aftonbladet.

Rättegången är preliminärt planerad till 14 maj i Stockholms tingsrätt. Om 47-åringen fälls för grovt narkotikabrott så riskerar han minst ett par års fängelsestraff.

Annonser