Namninsamling gav mini-polisstation i Rågsved

2001-02-26 17:05 (DrugNews/SL)
RÅGSVED Invånarnas protester mot polisneddragningarna i stadsdelen Vantör i Stockholm verkar ha haft effekt. Söderortpolisen planerar nu att avdela två närpoliser till Rågsved.

Det var i december som Medborgare i Vantör, näringsidkare och flera organisationer började gå runt med protestlistor mot att närpolisstationen i Högdalen ska läggas ner. Området har länge haft problem med drogrelaterade brott som inbrott, stölder, hot och knarklangning.
Över 11 500 personer skrev på listorna som överlämnades till polisstyrelsen i Stockholms län och berörda polismästare.

Även om stationen i Högdalens läggs ner så ska två poliser placeras i Rågsved sedan polisnämnden i Söderort sett över resurserna.
”Stadsdelsnämnden har inbjudit oss att utnyttja lokaler i Medborgarkontoret. Rekrytering av personal ska börja som kan flytta in i ´minikontoret´ i april eller maj” säger Bruno Järlestad, informationsansvarig hos Söderortspolisen, till DrugNews.

”Vi är medvetna om att Vantör dras med hög narkotikabrottslighet och ska prioritera bekämpning av den så snart vi får mer personal”, tillägger Järlestad.

Personalbrist och dålig ekonomi ligger bakom polisstyrelsens beslut att lägga ner tio stationer i södra Stockholm. Åtta närpolisområden i söderort ska ombildas till tre.

Läs mer i DrugNews:
Namninsamling mot polisneddragningar
Reportage: narkotikaterrorn i Rågsved
Budgeten: fler poliser, pengar mot alkoholskador

Etiketter:

Annonser