Ringholm: ”vi säljer inte ut Vin&Sprit”

2000-11-24 15:55 (DrugNews/SL)
STOCKHOLM Finansminister Bosse Ringholm avvisar förslagen om att staten ska sälja ut Vin&Sprit. ”Vi har inga som helst planer att sälja ut företaget. Det är ett företag som går bra och som drar in goda inkomster till statskassan”, säger Ringholm till TT.

Häromdagen sade vänsterpartiets partisekreterare Pernilla Zethraeus att hon kan tänka sig sälja ut statens aktier i alkoholföretaget. Även om partiets principiella hållning är att öka det statliga ägandet så har man i budgetförhandlingar med regeringen gått med på att sälja ut några statliga aktier.
”Till skillnad från Systembolaget har Vin&Sprit inte någon alkoholpolitisk funktion att fylla”, sade hon till Göteborg-Posten.
Tidigare har bland andra folkpartiledaren Lars Leijonborg också föreslagit en utförsäljning av Vin&Sprit för att kunna sänka skatter och ge mer pengar till drogförebyggande insatser.
Spritföretaget med storsäljaren Absolut värderas till flera tiotals miljarder kronor och måste före årsskiftet ta ställning till flera sälj/köpbud. Orsaken är att spritjätten Seagram som har distributionsrätten för Absolut i Nordamerika är under försäljning.

Läs mer i DrugNews:
”Staten bör sälja ut Vin&Sprit”

Etiketter:

Annonser