Musen gripen i Spanien

Den colombianske narkotikabrottslingen Hernán Alonso Villa, också känd som el Ratón (musen) har gripits i Spanien. Alsonso Villa leder den kriminella organisationen La Oficina de Envigado criminal organisation, och är anklagad för hundratals mord.

Enligt den spanska polisen har La Oficina de Envigado och Alsonso Villa dominerat narkotikahandeln i Antioquia-Medellin regionen i Colombia. Organisationen har bland annat exporterat kokain till USA, Spanien och Nederländerna. Colombia har begärt att han ska gripas och utlämnas till Colombia där han förutom anklagelser om flera hundra mord, är efterlyst för bland annat narkotikasmuggling, kidnappning och olagligt vapeninnehav.

Hernán Alonso Villa greps med 40 000 euro i kontanter när han var på väg till ett hus i Alicante. Gripandet är ett resultat av ett samarbete mellan spanska och colombianska myndigheter.

La Oficina de Envigado har sin bakgrund i Medellinkartellen där de till att börja med fungerade som torpeder och mördare för organisationen.

Annonser