Sju dömda till fängelse i kokainhärva

Sju män dömdes i fredags till långa fängelsestraff för inblandning i en av landets större kokainbeslag. Hela 38 kilo kokain värt nära 40 miljoner kronor har hanterats.

Lunds tingsrätt dömer sex av männen, 31 till 36 år gamla, till tio års fängelse för grovt narkotikabrott. Den sjunde från Costa Rica till åtta års fängelse, han har fungerat som kurir och ska sedan utvisas. Även en 35-årig man från Holland utvisas.

I april i år åkte flera av männen bil till Stockholm, köpte kokainet, som hade hög renhetsgrad, i Årsta. Och några tog tåg tillbaka till Skåne med narkotikan. Vad de inte visste vara att polisens spanare följde efter dem hela vägen.

Flera av dem greps vid ett tillslag på Lunds järnvägsstation, skriver Aftonbladet som menar att de dömda har kopplingar till holländska mc-gänget Satudarah, som ville etablera sig i Skandinavien.

Tingsrätten motiverar de stränga domarna med att ”narkotikapartiets storlek och värde närmast förutsätter att hanteringen utgjort ett led i organiserad brottslighet.”

Annonser