MHF: Polisen borde beslagta fler bilar

MHF, Motorförarnas helnykterhetsförbund, är kritiska till att polisen inte i större utsträckning beslagtar bilar som används vid brott.


I ett inslag i Sveriges Radio P4 Dalarna  beskrivs hur en man och hans häst blev påkörda av en amfetaminpåverkad man som gripits i samband med en annan trafikolycka bara en vecka tidigare. Vid den första olyckan beslagtogs inte bilen och det vara samma bil som föraren, som saknade körkort, körde när mannen och hästen blev påkörda.

Den drabbade mannen är kritisk till att inte fordonet togs i beslag efter den första händelsen.
– Det är bedrövligt faktiskt. Polisen borde väl ha tagit av honom den där bilen redan då, säger han till Sveriges Radio.

Även Tomas Jonsson på MHF är kritisk och menar att polisen generellt måste bli bättre på att beslagta fordon, även om han förstår att det kan vara krångligt för polisen och att de beslagtagna fordonen tar plats.

– Det här handlar om att rädda människoliv. Det är oskyldiga människoliv som sätts på spel.  Då måste man ta till de åtgärder som lagrummet faktiskt ger möjlighet till, säger Tomas Jonsson till P4 Dalarna.

 

Annonser