Stora beslag av amfetaminolja

Det har skett stora beslag av amfetaminolja i Sverige på senare tid och flera ärenden är aktuella i svenska domstolar.


Tullverket uppger för Sveriges Radio att de har gjort rekordstora beslag av amfetaminolja i år, sammanlagt 80 liter. Förhandlingar har inletts i Malmö för delar av detta beslag. Samtidigt pågår en rättegång i Göteborg där tre personer har åtalats för att bland annat ha sålt stora mängder narkotika på Darknet-sajten Flugsvamp 3.0 men också för förberedelse till införsel av två ton kokain och smuggling av 110 liter amfetaminolja.

De stora beslagen av amfetaminolja kan enligt vad Stewe Alm vid Polisens nationella operativa avdelning säger till Sveriges Radio att det kan vara en ny strategi från de kriminella sida att smuggla in i vätskeform, och sedan relativt enkelt omvandla det till amfetaminpulver.

För att försvåra upptäckt vid gränskontroll, smugglas amfetamin ibland till Sverige i form av halvfabrikatet amfetaminolja, vilket är en oljeliknande vätska som kräver ett avslutande produktionssteg för att få fram amfetamin i pulverform.

Annonser