Ingen höjd åldersgräns i Lettland

RIGA Det ser inte ut att bli någon höjning av åldersgränsen för alkoholförsäljning i Lettland. Det står klart sedan det förslaget inte fick tillräckligt stöd vid en omröstning i parlamentet Saeima i veckan.

Som Drugnews tidigare har rapporterat har det lagts fram flera förslag om skärpt alkohollagstiftning i Lettland. I veckan stödde en majoritet i det lettiska parlamentet Saeima fler av förslagen, men en höjning av åldersgränsen för att köpa sprit från 18 till 20 avvisades enligt lettiska public service LSM.

En majoritet av ledamöterna stödde bland annat att begränsa försäljningstiden för alkohol till mellan 10.00 och 20.00 på vardagar och mellan 10.00 och 18.00 på söndagar och förbud mot rabatter på alkohol i affärer och på distans. Det kommer också att krävas en väntetid på minst sex timmar för att få alkohol som köpts på distans levererad.

Lagstiftningen ska passera parlamentet ytterligare en gång innan lagen kan träda i kraft.

 

Annonser