Mojtaba Ghodsi blir ny chef för IQ

Mojtaba Ghodsi, idag kommunikationschef på Skandia, tar i september över som ny vd på Systembolagets fristående dotterbolag IQ efter Karin Hagman. IQ arbetar för ett smartare förhållningssätt till alkohol.


Mojtaba Ghodsi, 40 år, bor i Stockholmsförorten Enskede har lång erfarenhet inom PR och kommunikation från bland annat Folksam, JKL och Regeringskansliet. Han börjar på IQ 5 september.

– Jag är otroligt glad och hedrad över att ha fått förtroendet att ta över som vd för IQ. Alkoholkonsumtion är djupt rotad i vår kultur och det finns starka normer som påverkar människors alkoholvanor. IQ är en viktig röst i samhället för ett sundare förhållningssätt till alkohol, säger Mojtaba Ghodsi, tillträdande vd för IQ, i en kommentar.

Han har inte tidigare arbetat med alkoholfrågan, men är samhällsengagerad och ser fram emot att bygga vidare på den plattform som IQ redan har och utveckla insatserna och bidra till att minska alkoholskador i samhället.

Nuvarande IQ-chefen Karin Hagman har haft uppdraget sedan 2017 och slutar för att bli vd för ideella föreningen Suntarbetsliv, som främjar arbetsmiljöarbete i samverkan med fackliga organisationerna och arbetsgivarna i SKR och Sobona.

Annonser