Fängelse efter narkotikarazzia i Skåne

I en fastighet på Österlen hittade polisen droger på flera ställen. Nu dömer tingsrätten en 55-årig man till sex års fängelse för grovt narkotikabrott, medan hans partner får betala böter för ringa narkotikabrott.

Polisen stoppade i våras parets bil efter en fortkörning och fann narkotika i bilen. Det ledde vidare till en husrannsakan i deras bostad utanför Simrishamn.
Där hittades olika narkotika på flera platser i bostaden (i kök, källare, i tv-bänk mm), i uthuset och en lokal där de driver företag. Totalt beslagtogs 3,6 kilo amfetamin, 760 gram cannabis, cirka 15 000 narkotikaklassade tabletter och dessutom vapen.

Foto: Ystads tingsrätt

De åtalade har nekat till brott och att de inte vet vems drogerna är. Mannen påstod i förhör att någon annan, som han kallar ”Medicinmannen”, skulle lagt dit dem. Något som inte Ystad tingsrätt tror på.

Mannen dömdes i tisdags till sex års fängelse för de flesta åtalspunkterna, och kvinnan till dagsböter för ringa narkotikabrott, rapporterar Ystads Allehanda.

Annonser