Beslag av ecstasy och GBL ökar

2000-11-29 14:35 (DrugNews/SL)
GÖTEBORG Ecstasy och andra illegala droger är på väg att ersätta alkohol som rusmedel bland flera ungdomar. När polis slog till mot två fester i Helsingborg och Falkenberg förra helgen hittades mängder av ecstasy, amfetamin, kokain och hasch, men även knarksvampar och vätskan GBL.

”Däremot såg vi ingen starksprit, bara några öl”, säger Johan Johansson, insatschef för polisrazzian mot den otillåtna ravefesten i Falkenberg, till DrugNews.
Där greps 24 ungdomar misstänkta för olika narkotikabrott och två underåriga skickades hem till föräldrarna, beslagtog polisen flera hundra ecstasytabletter. Även rengöringsmedlet GBL, som i kroppen omvandlas till narkotikaklassade drogen GHB, förekom.
Hittills i år har polis och tull i Västsverige beslagtagit närmare 130 000 ecstasytabletter, för några år sedan var beslag ett fåtal. Nya preparat finns idag över hela landet.
”Det måste satsas mer på polisiära resurser. Narkotikapoliserna har blivit allt färre och det har ett klart samband med den kraftiga ökningen av narkotika bland ungdomar”, säger Anders Stolpe, bekymrad kommissarie på länskriminalens narkotikarotel i Göteborg, till Expressen.

Läs mer i DrugNews:
Nya fall av GHB-förgiftningar oroar
Rekordbeslag av ecstasy i Göteborg – två åtalas
50-tal unga greps vid ravefester
Razzia i krogkö efter partydroger

Etiketter:

Annonser