Lundsbergselever slipper avstängning efter spritfest

2000-11-29 11:35 (DrugNews/SL)
KARLSTAD De internatelever på Lundsberg som hotats av avstängning efter en spritfest då en friluftsstuga brann ner får stanna på skolan.
”Vi kom fram till ett mer balanserat beslut efter samtal med föräldrarna”, säger Mikael Wehtje, ordförande i skolans styrelse, till TT.

Polisens förundersökning om branden lades ner. Skolans egen utredning kom dock fram till att de inblandade eleverna begått grova regelbrott och brutit mot skolans alkoholförbud. En disciplinnämnd beslutade att elva elever skulle skickas hem, två av dem för resten av terminen.
Men nämnden har nu ändrat sig och låter eleverna fortsätta sina studier. De ska istället hjälpa till att bygga upp den nedbrunna stugan på lediga helger. Nio av dem får även en varning från rektorn som innebär att de riskerar avstängning och de begår fler regelbrott.

Men blåsvädren är inte över på Lundsberg. Beslag av hembränd sprit har gjorts på skolan. Och på onsdag och torsdag gör Skolverket en inspektion efter uppgifter om kränkande behandling på skolan. Skolan har tidigare kritiserats för att uppmuntra översitteri och i en enkät i höstas svarade nio procent av eleverna att de mobbats.

Läs mer i DrugNews:
Nya alkoholproblem bland Lundsbergselever

Etiketter:

Annonser